Testat ett nytt recept (igen), denna gång på soppa. Låter kanske lite höstigt, men det var det absolut inte.
Ängasoppa
500 g frysta sommargrönsaker
5 dl vatten
2 st grönsaksbuljonger
½ dl grädde
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 dl hackad persilja
Vispa ut mjölet i vatten och koka upp under vispning. Låt koka en sstund så den blir härligt tjock.
Häll i mjölken och smula i buljongtärningarna. Koka upp igen.
Lägg i grönsakerna och låt koka i cirka 5 minuter.
Rör i persilja o grädde.
Servera med bröd.
Skulle kunna ha i lite krutonger eller knaperstekt bacon för att få lite mera tuggmotstånd, vet inte om det skulle passa till - men det ska testas nångång så jag kan ju återkomma o säga hur det blev!
Smaklig måltid!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar