måndag 1 november 2010

Kycklinglåda a la mumsigt värre!

Den här maträtten är en av mina favoriter, inte bara för att den är så snuskigt god utan också för att den är löjligt enkel att göra!!

Kycklinglåda a la mumsigt värre!

20-25 min, 225 grader.

1 st grillad kycklling (eller 3-4 kycklingfiléer)
2 dl ris, kokt (brukar göra 4 port ris cirkusgurkus 3 dl ris)
Rökt skinka efter behag
3 dl grädde
1/2 flaska chilisås
  1. Koka riset.
  2. Dela kycklingen, bryn den om det är filéer o inte färdiglagad.
  3. Mät upp grädden och vispa så det blir lite luftigt. Häll i chilisåsen och vispa lite till. (Ju fluffigare det är desto godare blir det.) Strimla skinkan.
  4. Blanda allt i en ugnsäkerform (hög). Och ställ in i ugnen i 20-25 minuter, 225 grader.
  5. Klart!!
Champinjoner, knaperstekt bacon o annat gottigt gör ju inte lådan sämre. Det är bara fantasin som sätter gränser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar