tisdag 6 september 2011

Broccoligratäng med kassler

Bilden är lånad från tasteline.com

Ingredienser

2 st broccolibuketter
smör (till att smörja formen och steka med)
1 st gul lök
4 dl grädde
400 gram kassler, strimlad
2 dl ost(riven)
salt och peppar
Gör så här

Ugnen ska vara på 225 grader.

Skär broccolin i stora bitar. Koka upp vatten och förväll broccolin lätt i saltat vatten, cirka 3-4 minuter.
Lägg seden broccolin i en smörjd ugnsfast form. Ganska stor om du har mycket broccoli.

Hacka gul lök och fräs till den blir mjuk i en stekpanna eller gryta. Tillsätt grädden.
Lägg i kasslern, osten och krydda efter behag och låt såsen puttra ihop på svag värme cirka 5 minuter.

Häll såsen, med kasslern i, över broccolin. Gratinera i ugnen i ungefär cirka 15 minuter.


Servera med bandspagetti, potatis eller något annat gott. Vi tog bandspagetti - mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar