lördag 8 september 2012

Men PANGA då pappa!!

Eftersom jag själv inte direkt är uppvuxen med jakt är det mesta nytt för mig. Alltså det har alltid funnits personer i min närhet som jagat, men jag har liksom aldrig varit en del av det fören jag träffade Samuel. Det är nog på gott och ont det där...

Några kompisars unge sprang runt på förskolan är ropade glatt "döda, döda, döda" när hen ville gosa. Inte direkt uppskattat av de som inte förstod det komiska kanske vi ska säga. I veckan fick jag se min egna lilla goa, rara, spralliga skitunge göra uttycka sig ungefär på samma sätt.

Sebastian ropade glatt, efter att en docka trillat av cykeln han just då cyklade på, "den är DÖD!". Hann tänka och titta mig omkring ifall att någon utav fröknarna hörde. Ingen reaktion, tur då slapp jag känna att jag var tvungen att förklara mig.

Idag.

Idag kom det in en oinbjuden gäst i trädgården. Av sån sort som hunden hyser en viss hatkärlek till. Grävling. Innan Samuel hann skjuta den hann Sebastian bli otålig.

- Men PANGA då pappa!!

Kalla det miljöskadad, jaktskadad eller bara tokig... Men mina söner kommer växa upp i en miljö där inga grävlingar går säkra.Nu bara väntar jag på att den ständiga frågan "Vem har skjutit den här" dyker upp vid middagsbordet så fort en köttbit serveras.

2 kommentarer:

  1. Hahaha! Offa tog sin jaktlicens förra året så sen dess har vi ju sagt det ibland att nu ska pappa och farfar ut och jaga osv. "Vi får se om de kommer hem med lite älgkött kanske!" Varpå Erik funderar en stund och sedan berättar att älgen minsann också vill äta älgkött. :-D Han har inte riktigt förstått sambandet där än...

    SvaraRadera
  2. Gulligt! Sambandet kommer nog snart ska du se. Sebastian kollar på bilder ibland och konstaterar vad vi brukar äta och vad som inte är ätbart. Grävlingen ungefär, den är INTE ätbar "BLÄÄÄ" som han sa. =)

    Och ibland får vi höra "nej jag vill inte ha kyckling. JAG VILL HA ÄLG/GRIS (vildsvin)".

    HAHAH!

    SvaraRadera