tisdag 16 juli 2013

Stora barn betyder nya sängar

Hampus har växt ur sin spjälsäng - BUHU, han är inte längre en bebis!! Det går inte att förneka det längre, han börjar bli så stor! Och Sebbe var också på gång att behöva få sin växasäng förlängd till sista (längsta) steget. Dom är stooora nu...

Igår gjorde vi en sängommöblering på nästan hela övervåningen. Sebbes växasäng flyttades in till Hampus rum och en lånad säng från mormor & morfar/moster/mammafarmor fick flytta in i Sebbes rum.

Medan barnen badade skruvade jag isär spjälsängen och växasängen, flyttade på dem, skruvade ihop växasängen på nya platsen och sen kom gubben uppfarandes: Ska vi flytta sängarna ikväll!? Min taktik (om det nu kan kallas det) fungerade för det skulle ta för lång tid att skruva ihop två sängar än bara den som Sebbe skulle få på sitt rum. Hampus blev överlycklig och satte sig för att leka i sin "nya" säng. Motade bort alla som kom i närheten - bara han skulle sitta i sängen. Och Sebbe blev så uppspelt över sin nya säng att det tog honom två timmar att somna igår.

Stora sängen med lilla Sebbe i.
Sebbe såg så liten ut i den stora sängen och varje gång jag gick in för att titta till honom så blev hans ögon större och större av upphetsningen som vägrade ge med sig av tröttheten. Hampus däremot verkade ha längtat efter storebrors säng (han har flera gånger de senaste veckorna försökt gå o lägga sig i den sängen när vi sagt att det är läggdags och blivit arg när han burits bort och till sin spjälsäng) för han somnade nästan direkt utsträckt på tvären, fötterna utanför sängen och huvudet på en av de två jättekrokodiler han har i sängen.
Hampus lite senare på kvällen, de konstiga ställningen beror
på att han vill ligga PÅ gosedjuren.
Är de inte i vägen från början, lägger han dom så.
Inte ett enda fotsteg har hag hört i natt från dem, Hampus vaknade precis som vanligt och ville ha välling men han satt bara i sängen när jag kom in med flaskan. Tror ni att det blir lika lyckat ikväll?

Håll tummarna för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar