måndag 23 december 2013

Alla barnen fick hälsa på Tomten

I år blev vi inbjudna att lämna barnens önskelistor direkt till Tomten, eller till ett av Tomtens hus. För det var inte säkert att tomten skulle komma förbi, han har ju så många ställen att vara på samtidigt så här års. 



Inne i våran skog finns en liten jordkällare dit tomten kommer varje år för att hämta traktens barns önskelistor. Om jag förstått rätt så har det här varligt en årlig tradition i väldigt många år. För de vuxna som nu tar med sina barn dit var själva några  av de barn som förut har lämnat in sina önskelistor där.

Varken Hampus eller Sebbe blev rädda för tomten när han kom ut ur skogen. Inte direkt för att jag trodde att de skulle bli det, men det var ändå första gången som de skulle få se tomten så där ute i det fria. Och när han kom, ojoj - vilka glada barn! Fast det var nog inte bara barnen som blev glada att se tomten tror jag.



Efter tomtens besök grillade vi korv och marshmallows (varför har har jag inte upptäckt det förut??). Hampus blev mer förtjust i grillandet än ätandet - chockerande! Och kom tillbaka med en vidbränd korv. Sen åt han marshmallows för hela rasket istället.

- Mea mellovs!

Sebastian hade knappt tid för att äta med tanke på alla kompisar som fanns runt omkring. Och vi bara njöt.

Repris nästa år? You bet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar