måndag 24 februari 2014

Kalasplanering?

Snart är det dags. Snart fyller stora grabben år och då är det dags för han allra första kompiskalas. JISSES! Han har tjatat och pratat om kalas ända sedan han gick på kalas första gången. Oj, vad han har pratat om det! 

Senast nu i helgen var det dags för kalas igen. Det duggar tätt nu om vi säger så. Och det är såklart hur roligt som helst, det är som en helt ny värld för oss. Komma ihåg att köpa present - vad ska/kan man ge och för hur mycket? Finklädd/lekklädd? Och en massa andra frågor dyker upp. Men hej - efter några kalas så börjar vi få in en viss vana. Tror jag.

Jag säger så tills något skiter sig. 

Men det är en sak som bekymrar mig inför ungens kalas. Det verkar som att de allra flesta bjuder i stort sett hela förskolegruppen, och det fungerar liksom inte här hemma. Och inte tror jag att jag skulle orka det heller. Men jag känner mig ju jättesnål och lat om jag begränsar antalet inbjudna till Sebbes första kalas också.

Är jag snål och lat om jag säger, ungefär fem kompisar som bjuds in till kalaset? Det är ett tag kvar så jag hinner säkert ändra mig femton gånger om.

Men du som har lite större erfarenhetsbank inom småbarnskalas än jag har - är det dumt att begränsa antalet, gör jag mig själv och därmed också Sebbe en otjänst genom det? 

4 kommentarer:

 1. Jag läste nånstans att en bra tumregel är att bjuda lika många kompisar som barnet fyller år - dvs 5 st för Sebbe skulle vara rätt lagom. Då orkar alla hålla fokus på varandra och det blir inte så splittrat. Vi har inte hållit oss så bra till det, men ska försöka den här gången. Erik vill bjuda tre barn från gatan vi bor på, en kompis från dagis och en kompis som han känner för att jag och mamman är vänner. Så då blir det fem stycken. Och han vill ha maskerad, så att han kan klä ut sig till superhjälte. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har försökt att svara dig flera gånger, får se om det lyckas den här gången..

   Jag har hört den där tumregeln också och gillar den. Just nu står jag och velar om vi ska vänta ett år till med ett kompiskalas, för när jag frågar vilka han vill bjuda så är det bara någon enstaka från dagis och hans kusiner.

   Radera
 2. Min son fyller fem snart men jag tänkte vänta med kompiskalas tills nästa år då han går i en riktig klass med mer bestående kompisar. Dagisgruppen är så stökig i nuläget så dem orkar jag inte med, inte ens ett par stycken. Vet många som har kalas i hyrda gympasalar, det kan ju vara något annars? man slipper planera så mycket för barnen roar sig själva :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gympasal vore helt perfekt för ett kalas! Låta barnen springa som galningar på sockerkicken de får av all saft och kakor. Det tipset ska jag verkligen komma ihåg till framtiden. Tack!!

   Radera