fredag 5 juni 2015

Nedräkning till busbebis

Sån himla busig bebis jag har alltså! Fick ju åka på bedömning av vändningsförsök igår och precis som i måndags låg hen i tvärläga när vi kom dit. Och när jag låg med CTGt låg ungen lite mer på tvären. (Samt fick första barnmorskan att skratta åt sin livlighet, blev några försök att hitta ett bra ställe för hjärtljuden.)

När nästa barnmorska kom in var det fortfarande tvärläge och full sjögång i magen. Barnmorska nr två flinade ordentligt åt vågorna.

Vi pratar lite om vad som är vad i magen, jag är nämligen grymt imponerad av alla som kan peka ut kroppsdelar på ungen. Är lycklig när jag känner skillnaden mellan rygg och rumpa! Eller om det kanske är rygg och huvud..? Hmm.

Hur som haver, vi får vänta kanske en kvart på att läkaren ska bli ledig för att genomföra ett ultraljud. Så naturligtvis hinner bebisen lägga sig i rätt position under tiden. HAHAHA! Jaja.. vi diskutera ändå olika scenarion eftersom bebisen ligger i nått som de kallar instabilt fosterläge, vilket betyder att det kan ändra sig många gånger innan det är dags för bebisvräkningen. Idag till exempel så känns det som att bebisen ligger på tvären igen. Så egentligen vet jag inget konkret fören jag är på förlossningen om inte ungen mot förmodan skulle lägga sig rätt (eller med rumpan ner, fast då vet jag inte om det blir fixerat?) och att det skulle fixera sig. Inte så sannolikt.

Knappt två veckor kvar nu innan pyret är planerat att komma ut! Och jag har fortfarande inte gjort allt jag skulle hinna under min semester nu innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar