fredag 10 juli 2015

Äppelkaka i mugg (i mikro)

Testet med äppelkakan igår föll väl ganska väl ut. Som vanligt åt barnen mer av tillbehöret än av själva kakan och gubben som är mer för "riktiga" kakor än pajer o sånt åt och blev förvånad över konsistensen. Men jag gillade det. En väldigt bra hoppsan-det-kom-besök-och jag-vill-bjuda-på-något-men-det-är-slut-på-fikabrödet. Älskar efterrätter som det är få ingredienser i och som går SNABBT!

Originalreceptet kommer härifrån.



Ingredienser (4 koppar)

100 g smör
2 äpplen
1 dl fiberhavregryn
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
2 msk rårörsocker
2 ägg

Gör så här

Smält smöret i mikron. Skala och riv eller finhacka äpplet (jag rev)

Blanda alla ingredienser till en slät smet i en bunke.

Smörj muggarna med smör. Fördela och häll i smeten.

Grädda 2½-3 minuter i mikron (jag hade full effekt i 3 minuter).

Låt svalna i eller utanför muggen.

Ät med valfritt tillbehör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar