torsdag 5 augusti 2010

Miljadärer i USA lättar sig

Välgörenhet är stort i USA, det är väl ganska känt sen länge. Har man pengar ska de spenderas på lyxiga resor, hus, bilar osv samt välgörenhet. Och det där sista tycker jag är kanonbra. Mjölken kostar ju lika mycket för dom som det gör för mig så varför skulle de inte kunna skänka lite av plånboksöverskottet??

Men... (och utan att egentligen veta något om det) så tycker jag också att de gör det för att de är snåla!!! Det jag fick höra för bra länge sen är att ju mer de skänker till välgörenhet, desto mer får de tillbaka på skatten - typ... Alltså skänker de pengar för att slippa betala lika mycket skatt. DET däremot känns väldigt korkat mot de som vill men kanske inte kan hosta upp lika mycket pengar till välgörenhet. De rika blir rikare genom att skänka pengar (?), byta lite fack i plånboken...

Är det så det ska vara? Jaja, man får väl ta det goda med det onda i sånna här fall, eller? De skänkta pengarna måste väl ändå vara mer än det de får "tillbaka". Och att de skänkta pengarna hamnar på nått ställe där det gör nytta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar