fredag 28 januari 2011

Boktips

Just nu läser (lyssnar) jag boken Eragon av Christopher Paolini. Har sett filmen, långt innan jag läste boken, och jag måste säga att för en gångs skull överträffar boken filmen. Kan annars tycka att den man ser/läser först blir den bättre versionen. Eller, är det inte så??

Bilden är lånad från adlibris.com
Den fattige bondpojken Eragon hittar en vacker blå sten i skogen. Om han säljer den kan kanske hans familj slippa svälta under vintern. Men det blir inte som han hoppas. Stenen, som visar sig vara ett ägg, kläcks och en drake föds. Drakungen får namnet Saphira och hålls hemlig. Pojken och draken talar med varandra genom tankarna och blir de bästa vänner. Och deras öden knyts för alltid till varandra. Över en natt förändras hela Eragons liv. Han kastas in i en värld av magi, faror och maktkamp. Med bara ett svärd som hjälp och en gammal sagoberättare som vägledare måste Eragon och Saphira färdas genom platser där mörka krafter härskar, i ett imperium som styrs av en kung vars ondska inte har några gränser...

Lite kul onödig fakta: Christopher Paolini, var bara 15 år gammal då han skrev Eragon. Boken publicerades av hans föräldrars förlag när han var 17 år. Christopher är född 1983.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar