fredag 28 januari 2011

Man sitter fan inte barnvakt åt sina egna barn!

Jag har säkert sagt det förr men det tåls att sägas igen och om o om igen. Vad är det med folk som säger att de ska vara barnvakt en kväll - åt sina egna barn! Man är fan inte barnvakt åt sina egna barn!

Man varken passar eller vaktar barnen, man tar hand om sina barn som vilken förälder som helst. Varför envisas folk med att säga så ändå? Fattar det inte. Fattar det verkligen inte.

Att det i min umgängeskrets också till största del är män som säger så gör mig bara mer irriterad. Som om de vore sämre kapabla till att ta hand om sina barn. Varför förminska sig så?

Rent idiotiskt.

Den här gången väcktes min irritation av det här artikeln. Men här var det inte männen som förminskade sig själva, här var det kvinnorna som gjorde det jobbet. Vi, kvinnor, är inte ett dugg bättre på att ta hand om barn än vad män är. Punkt slut. Vi har bara så jävla mycket svårare att släppa järngreppet verkar det som.

Visst, vi behövs kanske lite extra i början med tanke på tuttarna (fast faktiskt inte egentligen). Men barn som av olika anledningar inte kan ammas i början är väl inte mindre människa för det? Anknytningen som är så viktig hänger ju inte på om man ammas eller inte. Det är ju så mycket mera än bara det. Och inte fan hänger det på om man tas omhand av enbart mamman.



Om det är meningen att vi ska leva i ett jämnställt samhälle kanske det är på tiden att faktiskt börja leva jämnställt också? Lita på varandra. Behandla varandra med respekt. Och inte förminska varandra.

3 kommentarer:

  1. Helt sjukt , min make är inte barnvakt ialaf

    SvaraRadera
  2. Ja, fy för de som säger så. Skaffa INTE barn med den inställningen!

    SvaraRadera
  3. Det är så jäkla tråkigt när folk fortsätter att säga så. Åhh, fattar de inte vad de säger?

    Det är bra Beatrice, din man har fattat att inte förminska sig själv!

    SvaraRadera