torsdag 27 januari 2011

Min Paus i helgen

I helgen som var åkte jag, svärmor, svägerska, vänninna plus dennes syster till Pausgården på Öland. Vi rymde alla från man, barn o tvätt med tillbehör. Härligt!!

Helgen började med att vi alla möttes upp och åkte till Öland i samlad trupp, framme på Pausgården åt vi lunch. Åhh, vilken lunch! Det vattnas i munnen när jag tänker på den! Tomatsoppa med gurka, räkor och fetaost. Mumsfillibabba!! Ingen sån där illröd tomatsoppa, nepp en annan helt underbart god tomatsoppa var det. Skulle kunna åka dit igen bara för att äta soppan!

Vem blir inte hungrig vid ett sånt här fint dukat bord??
En visning av själva stället hann vi med innan också, sen blev det relax för hela slanten. På med morgonrock o frottétofflor (okej, kanske inte frotté men det lät bättre än badtofflor.) och ner till bubbelpoolen o lugnet. Tjattrandes, fnittrandes och helt avslappnade var vi nog hela rasket.
Man tänker inte på hur roligt man kan ha det om man mixar åldrarna lite på gruppen man umgås med. Inte bara umgås med jämngamla alltså. Testa om du inte gjort det! Vilken samlad livserfarenhet det blir, helt otroligt.

Massagen var väldigt bra, kanske att man skulle bett om lite hårdare tag men det är inget att ångra nu. För det var sååå skönt. Dreglande-skönt. Och då är det skönt!

När vi alla var klara med våra behandlingar såg det ut som ett slagfält, jag tror inte nån av oss hade kunnat hålla oss vakna om vi slutade prata eller kom i närheten av en kudde. Säng? Nää, bara kudde... Så trötta var vi.
Jag, på rummet. Alla rum var inredda i olika
gamla stilar. Helmysigt!
Middagen på kvällen var också helt underbar. Röding för resten och gös för mig. Pressad potatis (äts alldeles för sällan) och citronsås. En väldigt god sallad med (hehe) sallad, melon, mango och lite annat och en citrondressing(?). Haha, första tjaa, kvarten? Tjugo minuter? Vet inte hur länge. Men vi satt o tjattrade på tills maten kom, sen blev det knäpptyst. Man hade kunnat höra en nål falla. En pytteliten. Inte ett ljud från nån...

För god mat + utsvultna tanter = maten tystar mun

Men så klart satte vi igång igen efter ett tag. Inget tyst gäng här inte!

Det dröjde dock inte länge innan vi alla började blinka, så det blev en tidig kväll. En tidig kväll och sen morgon (för mig alltså). Fick sovmorgon ända till halv 8!!! Wohoo!!
Efter en god frukost (vrålhungrig) blev det visning av produkter inom Ayur Veda och annat smått o gott. Några penninglappar fattigare blev man allt, men det får det vara värt. 

Om jag ska sätta betyg på helgen och stället, blir det en solklar 5:a eller 10:a om skalan går dit upp. Högsta betyg med andra ord!

Så ska du fjäska för någon, är detta rätta stället att göra det på. Garanterat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar