fredag 26 april 2013

Apans öppna brev till Magdalena Ribbing

Jag skulle desutom vilja lägga till en fundering samt erkänna att jag inte hörde Magdalena när hon pratade om amning. Men av Apans text så kan jag förstå att ett av argumenten till att inte amma offentligt är sorlet runt omkring. Att barnet tar skada av sorlet eller något liknande.

Är inte det ett helt perfekt argument för att minska ner grupperna i förskolan, förskoleklasserna och i skolan? Där om någonstans är det ju en hög ljudnivå vid matrasterna!

Perfekt, en så offentlig person som Magdalena borde verkligen satsa på att göra grupperna mindre för våra unga - så att det inte tar skada av sorlet och faktiskt kan koncentrera sig på sin utbildning/utveckling samtidigt som de får ordentligt med tillsyn.

2 kommentarer:

  1. Eller så kan man motargumentera mot henne med informationen att fostret redan i magen utsätts för ljudnivåer upp till mer än 80 decibel - mammans kropp som låter, magen som kurrar, nysningar, röster och omgivande ljud är inte tysta för fostret i magen precis. Ammans bebisar är med andra ord redan rätt så vana vi höga ljud - och sorl uppnår sällan 80 decibel.

    SvaraRadera
  2. För mig är det en sån självklarhet att bebisen hör mycket ljud i magen, tänk bara på hur högt det låter när man ligger i badkaret med vatten över öronen och knackar i badkarskanten - wow!

    Men vore det inte toppen om många höll med Magdalena om att sorlet är skadligt? För då skulle vi, föräldrar, kanske äntligen kunde få ner barnantalet i grupperna inom skolvärlden. Är sorlet skadligt MÅSTE ju grupperna minskas - för ingen vill väl att barnen tar skada?

    SvaraRadera