torsdag 23 juni 2016

Det är inte så här det ska vara

Det här med att vi föräldrar ska lära våra döttrar om vilka faror som lurar om; de klär sig i för korta kjolar, dricker för mycket, är ute och går sent på kvällen, är oaktsamma med vem de ligger med och så vidare, och så vidare.. Vad är det vi vill ha sagt egentligen?

Att våra söner är helt inkompetenta att styra över sina egna handlingar?

Att våra söner inte kan förstå konsekvenser?

Att våra söner medvetet vill göra andra personer illa?

Oavsett hur vi uppfostrar dem? För att det är deras natur?

Bullshit. Ren och skär bullshit. Har vi så liten tro i människan att vi inte trycker att det ens är lönt att engagera oss? Eller ser våran egen roll våra barns beteende?

Hur många har inte varit med om att det lilla, lilla barnet helt plötsligt använder ens egna argument mot en själv? Jag har det, många gånger. Vart tror vi egentligen att den lärdomen kommer ifrån? Rymden? Tv?

Ta det här med det uppmärksammade fallet om en idrottare som våldtar och familjen hävdar att det endast var en "lack of judgement". Öhh... En tillfällig förvirring är när en lägger tandkrämen i kylskåpet för att en kommer på ett annat ärende till kylskåpet mitt under tandborstningen. Det handlar liksom om sekunder. En våldtäkt pågår säkerligen liiite längre än så (OBS säger inte att en våldtäkt inte kan vara kort!). Vilken normalt funtad människa som helst skulle efter den där "lack of judgement" vakna till och stanna upp i sitt beteende. Den där jäkla tandkrämstuben ligger ju inte i kylskåpet en evighet heller liksom.

Den som utför en så vidrig handling utan att tänka till och stanna upp från sin "tillfälliga förvirring" är inte en "nice guy". Den personen är en våldtäktsman. Punkt slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar