måndag 4 juli 2016

Första loppet på torsdag

På torsdag smäller det för min del, första löpartävlingen! Om det går att säga tävling, för jag ska ju inte tävla mot någon. Egentligen. Mitt mål är att komma i mål utan att avlida på kuppen. Komma i mål i ett stycke kanske går att säga också? Hur som helst. På torsdag. Då. Då ska jag springa i en sjuhelsikes massa uppförsbackar med påhejande publik.

Min PT (aka lillasyster) beordrade mig, eller "föreslog" men beordrade låter roligare, att gå i rask takt åtta km för att få en löparrunda i benen motsvarande fem-sex km. Tänkte ut ett stråk att gå och tog med mig hunden också. Den gamla gubben ville inte träna mer efter typ två km, men piggnade på sig så fort han fick vittring av något vilt. Är så glad att jag lyssnade på min ljudbok under tiden, hade nog gjort i byxan mer än en gång annars så mycket som han ville längre in i skogen.Nu blev det ju inte åtta km utan närmare en mil som vi gick. På grund av kossor. Är skiträdd för kossor. Och nu har bonden släppt ut korna på sista biten där jag brukar springa/gå. Fan. Kossor är otäcka. Så ja, så vi fick några extra kilometer i benen, mitt sällskap och jag.

Bara att kolla ut en ny dragning på rundan så att jag smidigt kan börja och avsluta den hemma som tidigare. Har upptäckt att det är mycket roligare att springa runt än att springa fram-och-tillbaka. Inte omöjligt med alla vägar som vi har i skogen utan det blir att fixa lite fler ljudböcker bara för att kunna gå på lite upptäcktsfärder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar