tisdag 1 april 2014

Kycklinggryta med persilja och sesamfrön

På begäran, här kommer receptet från gårdagens sena middag!



En påse kycklingfilé
1 dl sesamfrön
1 förp passerade tomater
2-3 dl grädde
0,5-1 dl tomatpuré
1,5 dl ruccola, finhackad
1,5 dl persilja, finhackad

Hacka ruccolan och persiljan. Rosta sesamfrön och lägg undan tillsammans med det gröna.

Skär kycklingfiléerna på längden så att du får ut tre-fyra längder på varje bit. Stek dem på hög värme för att de ska få färg. Salta och peppra efter eget tycke.

Häll på grädde, tomatpuré och de passerade tomaterna. Låt koka ihop en stund.

Häll i sesamfrön och det gröna sist av allt. Servera med valfritt tillbehör.

Jag använde bulgur till och det blev väldigt gott. Fast nästa gång ska jag krydda upp grytan lite mer. Smaken var god, men det fanns inte så mycket av den. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar